Bekende geuren

Geplaatst op: 15-10-2013

Vrouwen en parfum zijn onafscheidelijk. Ze zijn voor elkaar gemaakt. Al eeuwen lang parfumeren vrouwen zich met diverse zalfjes en balsems. Het principe is nooit veranderd: parfum is een wapen  van verleiding. Niet zichtbaar maar wel aanwezig. Je geur spreekt een boodschap, je brengt er iets mee over. Of je nu je hele leven lang dezelfde geur draagt, of om de zoveel tijd geniet van een nieuwe parfum, het blijft iets om van te genieten.

Voor elke gelegenheid een andere geur

Parfum is er in vele soorten. Een geur voor de winter, een andere geur voor de zomer, eentje voor overdag naar het werk, weer een andere voor een chique partijtje 's avonds, ga zo maar door. Voor elke gelegenheid kan een andere parfum worden gekozen. Ze hebben altijd een eigen sfeer, een eigen persoonlijkheid en daarmee dus een eigen kracht. Of je nu van zoet of fris houdt, van mysterieus of zonnig, voor elke neus is een parfum te vinden. De mogelijkheden zijn echt oneindig.

De onderverdeling van geuren

Vaak worden geuren en parfums onderverdeeld in groepen. Er zijn vier grote groepen te herkennen, welke Oosters, Kruidig, Bloemig en Fruitig zijn. Bekende parfums welke onder de oosterse groep vallen zijn Opium van YvesSaintLaurent en Obsession van Calvin Klein. Beide wat zwaarder van geur. Een kenmerk van oosterse parfum is het gebruik van ingrediënten als kruidnagel, vanille, gember en lavendel. Hou je meer van een heerlijke, frisse, buitengeur? Dan zit je in het kruidige segment goed. Ingrediënten als gras, basilicum en hyacint worden hierbij veel gebruikt. Chanel no19 is voor jou een echte aanrader!

Bloemige en frisse, zoete parfums

Misschien vind je de bloemengeuren wel helemaal te gek. Dan is, de naam zegt het al, het bloemen segment de groep waarin jij je parfum moet gaan zoeken. Bekende geuren in deze groep zijn Flower van Kenzo en I Love Love van Moschino. Zijn de bloemengeuren voor jou nog niet zoet genoeg, dan behoor jij tot de laatste groep parfums, de fruitige geuren. Deze parfums zijn fris en zoet van geur, onder andere doordat er ingrediënten worden gebruikt zoals citroen, appel of bosbessen. Voorbeelden van een fruitige geur zijn One van Calvin Klein of Peach Blossom van Tommy Hilfiger.

Zoals je al leest, zijn de mogelijkheden binnen de parfumwereld eindeloos. Draag je altijd al dezelfde geur, kies dan eens voor een andere variant. Dit kan voor vele verrassingen zorgen. En een parfum bestellen is zeer gemakkelijk. Bestel gewoon via een online shop als Parfumerie outlet online voor de laagste prijs! Online kun je prijzen vergelijken en weet je dat je nooit te veel betaald.