Dames parfum

Geplaatst op: 28-01-2019

Een goede verzorging is enorm belangrijk. Voor vrouwen is dit niet alleen terug te zien in de looks die ze creëren met hun outfits en prachtige make-up. Een lekker geurtje hoort hier natuurlijk ook bij. Tegenwoordig zijn er vele verschillende geuren te verkrijgen. Wij bespreken hier verschillende soorten parfum voor dames en leggen je uit hoe je de lekkerste geuren kunt vinden!

Verschillende soorten dames parfum

Er zijn een aantal verschillende soorten parfum waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek gaat naar een nieuw geurtje. Zo zul je de keuze moeten maken of je voor eau de toilette, eau de parfum of eau de cologne gaat. Deze vier soorten verschillen namelijk van elkaar. Zo zul je bij eau de toilette een milde geur hebben omdat er minder gebruik is gemaakt van geurbestanddelen. Het verschil tussen de geurbestanddelen in parfum en eau de toilette kan wel 20 tot 40 procent verschillen. Hierdoor heeft parfum een sterkere geur en hoef je er dus maar heel weinig van te gebruiken. Parfum is hierdoor wel vaak duurder omdat de geur geconcentreerder is. Eau de parfum zit dan weer tussen eau de toilette en parfum in. Hierbij is het belangrijk om te weten dat het aantal geurbestanddelen tussen deze twee in ligt. Eau de cologne heeft dan weer minder geurbestanddelen dan eau de toilette. Hierdoor is de geur nog zwakker dan eau de toilette.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Voordat je een dames parfum gaat kopen, is het verstandig om eerst te kijken waar je 'm precies voor nodig hebt. Heb je 'm namelijk nodig als geurtje die je handig in je beautycase kunt stoppen of juist mee kunt nemen in je tasje? Het is erg belangrijk dat je weet waar je naar op zoek bent. Vooral wanneer je online je geurtje gaat kopen. Daarnaast is het ook erg verstandig om te weten welke geur bij jou past.

Koop daarom een parfum voor dames die je al kent of getest hebt bij een parfumerie. Hierdoor kom je namelijk niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat je geen miskoop hebt gedaan. Ga jij een parfum testen? Zorg er dan voor dat je niet aan het flesje ruikt. Je kunt het beste de geur op een geurstrip verstuiven zodat je ook de diepere noten van de parfum goed ruikt. Wil jij hem liever op je huid testen? Dan kun je het beste de dames parfum op zo'n 20 centimeter op je pols spuiten. Wrijf nooit de parfum in want dit zorgt ervoor dat de geur stuk gaat. Wacht altijd even af zodat je goed ruikt of de geur bij je lichaamsgeur past. Het is daarnaast niet verstandig om meer dan vier geuren te testen. Je reukvermogen wordt namelijk per geur aangetast waardoor je de parfum niet goed meer kunt onderscheiden.

Zo selecteer je online de juiste parfum

Omdat je online de geuren niet kunt ruiken moet je op een andere manier op zoek gaan naar de juiste parfum. Gelukkig staat er meestal een duidelijke omschrijving van de parfum bij. Er staat omschreven welke basis-, hart- en topnoten aanwezig zijn. Het is daarom belangrijk om te weten of je van kruidige, houtige of citrusgeuren houdt. Daarnaast is het belangrijk wanneer je op zoek gaat naar een parfum voor dames, dat je weet dat de meeste geuren voor dames een bloemerige en zachte geur hebben. Het zal dus wellicht wat meer tijd kosten wanneer je op zoek bent naar een sterkere geur.