Gezicht

Geplaatst op: 15-10-2013

Je gezicht is je visite kaartje. Mensen zien als eerste je gezicht. Daarom is het belangrijk dat dit er goed en verzorgd uitziet. Gezichtsmake-up kan je helpen een uitstraling te creëren welke jij wil. Of dat nu een naturel uitstraling is, of juist feestelijk of sprekend. Met gezichtsmake-up kun je alle kanten op. Daarnaast is een goede basisverzorging van je gezicht ook van belang. Hou je huid goed schoon om oneffenheden te voorkomen. Een goede basis is het halve werk.

Zorg voor een goede basis

De basis van gezichtsmake-up is altijd een egale teint. Deze kun je door het gebruik van foundation creëren. Laat je goed adviseren over de kleur van je foundation. Een té bruine of te oranje kleur laat namelijk meteen zien dat je make-up op hebt en dat is niet wat je wil. Wil je toch een beetje bruiner ogen, gebruik dan een bruiningspoeder. Deze poedersoort geeft je een mooie zomerse gloed zonder dat het erg opvalt dat je gezicht bruiner is als de rest van je lichaam. Heb je veel last van puistjes, dan kan het gebruik van een camouflagestick je helpen om een egale gezichtsteint te ontwikkelen. Om je jukbeenderen te laten spreken, kun je gebruik maken van een blusher.

Ken je gezichtsvorm

De vorm van je gezicht is erg van belang voor de make-up die je aanbrengt of zou moeten aanbrengen. Want make-up is er niet alleen om meer kleur te geven aan je gezicht. Ook sterke en zwakke punten kunnen worden geaccentueerd of juist worden gecamoufleerd door het gebruik gezichtsmake-up. Met make-up kun je namelijk licht en schaduw impliceren, en deze kunnen de onze waarneming van vormen beïnvloeden. Zo zijn er voor elke gezichtsvorm bepaalde tips en trucs om gebieden te accentueren of te camoufleren.

Talloze mogelijkheden

Gezichtsmake-up kan voor veel doeleinden worden gebruikt. Laat je goed informeren over de functie van een make-up product en hoe je het moet aanbrengen. Ook de kleur is een belangrijk punt bij de aanschaf van make-up producten. Het internet staat vol met tips en trucs voor allerlei make-uptrends. Laat je inspireren.