Heren parfum

Geplaatst op: 29-01-2019

Parfum voor heren ruikt niet alleen lekker, maar zegt ook iets over je persoonlijkheid. Een vorm van herkenning zit vaak in parfums. Met een heerlijke mannen parfum voel je jezelf zekerder en beter verzorgd. Alhoewel uiterlijk en karakter doorslaggevend zijn, heeft geur een belangrijke rol bij je aantrekkingskracht tot een bepaald iemand. Doordat parfumeurs hier goed op inspelen bevat heren parfum vaak geurnoten waar vrouwen zich onmiddellijk door aangetrokken voelen. Welke geuren dat precies zijn lees je hieronder!

De geur van échte mannelijkheid

Een ingrediënt dat absoluut niet mag missen in een typische mannengeur is het plantje vetiver. De aardse geur met verfrissende citrusnoten en een vleugje hout wordt van oudsher geassocieerd met mannelijkheid en is vandaag de dag nog in meer dan 20% van alle herengeuren verwerkt. Vrouwen zijn hier dol op! 

Een frisse mannen parfum

Als er iets is waar een vrouw dol op is, dan is dat wel een frisgewassen man die net uit de douche komt. De geuren van limoen, sinaasappels en grapefruit zijn geuren die een man een extra boost aan verleidingskracht geven. Kortom: een frisse heren parfum met de juiste citrusnoten doet het altijd goed! 

Tips bij het uitzoeken van een geschikte parfum                

Een van de meest gemaakte fouten is dat een geur die bij een mannelijke collega overheerlijk ruikt, bij jou hetzelfde zal ruiken. Een parfum op de huid ruikt altijd anders dan wanneer deze nog in het flesje zit. Factoren als temperatuur en pH- waarde hebben namelijk invloed op de parfumgeur. Daarbij is het belangrijk dat je rekening houdt met het feit dat parfum ook reageert op jouw persoonlijke lichaamsgeur. Om het vinden van de juiste geur makkelijker te maken kun je meestal kiezen uit verschillende geurfamilies. Denk bijvoorbeeld aan houtsoorten, Oriëntaalse geuren, frisse en zoete geuren en kruidige parfums. Als je voor jezelf hebt uitgezocht welke geurfamilie het best bij jou past, dan kun je gemakkelijk en snel een geschikte parfum voor heren vinden en deze eventueel online bestellen. De voordelen van online parfum bestellen is vaak dat deze een stuk goedkoper is en je er niet voor naar een parfumerie hoeft. 

Wissel van geuren voor een optimaal effect

Nadat jij een aantal dagen dezelfde parfum hebt gedragen zul je merken dat je deze geur langzaam niet meer gaat ruiken. Dit heeft ermee te maken dat jouw hersenen de geur zullen interpreteren als veilig en de geur van de parfum niet meer wordt opgepikt. Door regelmatig van geur te wisselen voorkom je dat je de heerlijke parfumaroma's zelf niet meer gaat ruiken. Daarnaast is het ook 'not done' om parfum tussen je polsen uit te wrijven. Door de wrijving en vrijkomende warmte kan de geur van parfum veranderen. Wil jij kunnen genieten van een lekker luchtje? Wrijf deze dan niet uit!