Ogen

Geplaatst op: 15-10-2013

Je ogen zijn hetgeen wat je herkenbaar maakt. Je ogen moeten spreken en opvallen. Ook als je vanzelf al hele sprekende en mooie ogen hebt, kun je door het gebruik van make-up dit benadrukken. Beschik jij niet over deze natuurlijke schoonheid, dan kun je deze evenaren met make-up. Wil jij net zulke sprekende ogen als modellen in tijdschriften en beroemdheden op tv? Make-up kan je hierbij helpen.

Eindeloze mogelijkheden met oog make-up

De mogelijkheden van oog make-up zijn eindeloos. Door een eyeliner kun je de grootte van je ogen doen lijken veranderen. Lange, volle wimpers kunnen zorgen voor een sprekende blik. Oogschaduw kan op zijn beurt weer zorgen om extra aandacht naar je ogen te trekken. Je kunt met oog make-up echt veel kanten op. Wanneer je oogschaduw gebruikt om je ogen meer te laten spreken, is het belangrijk dat je rekening houdt met je eigen oogkleur. Online zijn verschillende combinaties te vinden. Zo is een fel blauwe tint of een paars/grijzige tint erg geschikt voor mensen met blauwe ogen. Voor mensen met bruine ogen zijn kleuren als koper, brons of knalroze aan te raden.

Pas je make-up aan op je oogvorm

Niet alleen de kleur van de oog make-up is van belang voor het gewenste resultaat. Ook de vorm van je ogen speelt mee tijdens het opmaken van je ogen. Als je kleine ogen hebt, kun je ze optisch groter laten lijken door een lichte kleur op het ooglid aan te brengen. Zo lijkt het alsof te ruimte tussen je oog en je wenkbrauw groter is. Als je ogen dicht bij elkaar staan is het verstandig om een donkere kleur oogschaduw op het buitenste van je ooglid aan te brengen. Zo zijn er nog veel meer tips, om optisch je ogen te veranderen. Op internet zijn hier veel voorbeelden van te vinden.

Eyeliners zijn je beste vriend

Een eyeliner valt ook onder oog make-up. Eyeliners zijn er in diverse soorten vormen. Het soort eyeliner heeft ook met de vorm van je lijntje te maken. Niet elke eyeliner is geschikt voor elk lijntje. Voorbeelden van soorten eyeliners zijn het potloodje, ook wel bekend als kohl potlood. Ook een cream eyeliner en vloeibare eyeliners zijn soorten. Dit najaar en komende winter is eyeliner je beste vriend. De trend dat je ogen donker mogen zijn, zoals we vorig jaar al zagen door de smokey eyes, zet zich dit jaar door.

De trends op gebied van oog make-up

De trends die momenteel aan de orde zijn qua oog make-up zijn de aardetinten. Kleuren oogschaduw als bruinrood, oranje, geelbruin en ander bruintinten zijn dit najaar helemaal je van het. Voor de waaghalzen onder ons, kun je deze winter helemaal losgaan met glitters op je oogleden. Ideaal voor een feestelijke aangelegenheid.